background image

Άρθρα ::: Πρωτογενές πλεόνασμα

Αλήθεια ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι τα βάσανά του με τα αλλεπάλληλα μνημόνια τελείωσαν; Δυστυχώς όμως για τον μισθωτό εργαζόμενο και τον συνταξιούχο δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και για πολλά χρόνια θα ανεβαίνει στον Γολγοθά του για να υποστεί τη σταύρωση. Γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκεται αλλού, βρίσκεται στις τσέπες των απατεώνων των κλεφτών, των μιζαδόρων, στις Μ.Κ.Ο., στους κομπιναδόρους, στη Ζήμενς, στις λίστες Λαγκάρντ, με απλά λόγια η πατρίδα μας είναι υπό την κατοχή των διαφόρων λαμόγιων, φοροκλεφτών, νταβατζήδων και απατεώνων που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα, τα ρήμαξαν όλα και έτσι αντί η χώρα μας να πηγαίνει μπροστά και να προοδεύει, όλο και ολισθαίνει προς τον γκρεμό και πώς να μην γίνει αυτό όταν καθημερινά διαβάζουμε στον τύπο και ακούμε από τα μαζικά μέσα επικοινωνίας τα κατορθώματα των διαφόρων μεγαλοαπατεώνων οι οποίοι δεν προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας αλλά από καθώς πρέπει κυρίως μεγαλοαπατεώνες. Αλήθεια τι να σκεφτεί κανείς για τις μίζες από τα εξοπλιστικά συστήματα τη στιγμή που ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός της χώρας και όλοι οι αυλικοί του είναι στον Κορυδαλλό. Τι να σκεφτεί κανείς όταν πρώην υπουργός με ένα πολύ βαρύ όνομα στην πλάτη του κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και είχε πάρει και παράνομο δάνειο. Τι να σκεφτεί κανείς όταν πρώην υπουργός, κατηγορούμενος για μίζες από την Ζήμενς κατέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αναδρομικά για την βουλευτική του αποζημίωση. Τι να σκεφτεί κανείς όταν διοικητές πιστωτικών ιδρυμάτων χορηγούσαν δάνεια εκεί που εκ των προτέρων γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Τι να σκεφτεί κανείς όταν πρόεδρος μεγάλου ιδρύματος βρίσκεται στον Κορυδαλλό γιατί ζήτησε μίζα από προμηθευτή. Τι να σκεφτεί κανείς όταν βγήκαν στην επιφάνεια χιλιάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες διαχειρίζονταν πολλά εκατομμύρια ευρώ ανεξέλεγκτα.

Τι να σκεφτεί κανείς με τις κομπίνες της λίστας Λαγκάρντ και τις μίζες της Ζήμενς.
Τι να σκεφτεί κανείς με τις κομπίνες των γεωργικών συνεταιρισμών που με τα διάφορα κυκλώματα λυμαίνονταν το κράτος επί δεκαετίες με την μη επιστροφή του Φ.Π.Α.
Τι να σκεφτεί κανείς με τις ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Τι να σκεφτεί κανείς με τις παράνομες μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην πατρίδα μας που και αν πέρασαν 4 χρόνια η λίστα Λαγκάρντ δεν θέλει να ανοίξει και να φανερώσει τα ονόματα αυτών που μετέφεραν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό.

Ασφαλώς ακόμη το κουβάρι δεν έχει ούτε καν αρχίσει να ξετυλίγεται για να βγει στην επιφάνεια η κόπρος του Αυγεία. Εάν ξετυλιχθεί το κουβάρι τότε θα φανεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας του δημοσίου που να δούλευε ρολόι και να τιμούσε τα χρήματα των συνταξιούχων και μισθοσυντήρητων εργαζόμενων φορολογουμένων. Είναι όλα σάπια και παντού εστίες αρπαχτής. Όλα είναι λαθραία και αυθαίρετα. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις λαμόγια, μιζαδόρους και κλεφτοκοτάδες. Όλοι αυτοί είναι βουτηγμένοι στο λάδωμα και στη μίζα. Όλοι είναι μέσα στην κλεψιά και στη ρεμούλα. Είναι απορίας άξιον τι πραγματικά έχει γίνει στην ταλαίπωρη αυτή χώρα που τα τελευταία χρόνια παράγει μόνο αρνητικές ειδήσεις. Αλήθεια ποιοι είναι όλοι αυτοί οι υπέροχοι Έλληνες τους οποίους υμνούσαμε και καμαρώναμε για την ηθική και πνευματική τους υπεροχή; Άραγε τι έγιναν και οι σοφοί Ακαδημαϊκοί, γιατί έχουν σιωπήσει τώρα και πολλές δεκαετίες; Που εξαφανίστηκαν όλες εκείνες οι αρετές με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές, όπως η τιμιότητα, η περηφάνια, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, ο πατριωτισμός, η αγάπη και η φιλία; Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που κατόρθωσαν και μετέτρεψαν τη δημιουργικότητα, την εργατικότητα, την υπερηφάνεια και το φιλότιμο των Ελλήνων στο άμεσο και άρπα κόλλα κέρδος, στην οκνηρία και στον εφησυχασμό;

Αλήθεια πρέπει ακόμη και σήμερα που η χώρα μας είναι στο χείλος του γκρεμού και μέσα στην κόπρο του Αυγεία πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς; Ασφαλώς και όχι, επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να κάνουμε μία καινούρια αρχή πάνω σε νέες βάσεις, απαλλαγμένοι από όσα μας ζημίωσαν και μας θύμωσαν στο παρελθόν. Μόνο έτσι μπορεί να προέλθει αυτό που ονειρευόμαστε, μία νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από όλους αυτούς που μας πλήγωσαν και συνεχίζουν να μας πληγώνουν μέχρι σήμερα γιατί αυτοί που δημιούργησαν και ανέχτηκαν όλη αυτήν την σαπίλα, τη διαφθορά και τη δυσοσμία δεν έχουν καμία θέση στο ξεκίνημα για ένα καλύτερο αύριο. Όμως για να γίνουν αυτά δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες και οι απειλές όταν έρχεται κάποιο σκάνδαλο στην επιφάνεια να λένε ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Αυτή τη φράση την έχουμε ακούσει άπειρες φορές, χωρίς όμως να ματώσει κανείς. Όσο οι δομές και οι μηχανισμοί που φτιάχτηκαν για να προαγάγουν τη διαφθορά βρίσκονται σε λειτουργία. Τότε σε καθημερινή βάση θα βγαίνουν στην επιφάνεια έργα και ημέρες των διαφόρων απατεώνων. Πρέπει να κλείσουν ερμητικά όλα τα παράθυρα και οι πόρτες και να μην αφήσουν ούτε χαραμάδα για αυτούς. Τότε η χώρα μας θα αναπνεύσει και θα παρουσιάσει πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα.


Ρουσιάς Ευθύμιος