background image

Άρθρα ::: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα : Φως στο τούνελ;

Η μεγάλη μεταρρύθμιση της χώρας πλησιάζει. Γιατί από ό,τι ακούγεται από πηγές της τρικομματικής κυβέρνησης, αποφάσισαν ομόφωνα μετά από πρόταση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος έκανε τις επαφές με την Πυθία στον Κάτω Κόσμο, να ξαναλειτουργήσει μετά από 2.000 χρόνια το Μαντείο των Δελφών. Και η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στον Άδωνη ο οποίος παρουσίασε με άπταιστα αρχαία ελληνικά, τις θυσίες του ελληνικού λαού. 4.500 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, πάνω από 300.000 στα συσσίτια. Χιλιάδες άστεγοι, πάνω από 150.000 σπίτια έτοιμα για κατάσχεση από ξένες τράπεζες και έτσι η Πυθία πείστηκε να κάνει το χρησμό και θα ερμηνεύσει την απόφαση του ΣτΕ και από εδώ και στο εξής μετά τις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων θα πηγαίνουν για ερμηνεία στο Μαντείο των Δελφών.

Μη μου πείτε αυτή είναι μεταρρύθμιση. Ευτυχώς, γιατί δεν σας κρύβω ότι την Δευτέρα 17/6/2013 ανησύχησα για την υγεία μου λόγω ηλικίας εκεί που έβλεπα τηλεόραση, νόμισα ότι έπαθα μαλάκυνση ακούγοντας τους αρχηγούς των δύο εταίρων Κουβέλη-Βενιζέλο και εν συνεχεία τον Στουρνάρα, έπαθα σύγχυση εν κρανίω. Δεν μπορεί λέω, ο Βενιζέλος είναι συνταγματολόγος, ο Κουβέλης έγκριτος δικηγόρος  και τρίτος ο τοποτηρητής των γερμανικών τραπεζών. Είχαν ο καθένας τη δική του ερμηνεία και για το Σύνταγμα και την απόφαση του ΣτΕ. Εγώ νομικός δεν είμαι, οδηγός τρένου ήμουν, ηλίθιος από ό,τι μου λένε δεν είμαι και γι’ αυτό ανησύχησα για την υγεία μου και έψαχνα να βρω τα χάπια μου και όταν ηρέμησα, τα ‘βαλα κάπως σε τάξη τα πράγματα αλλά και πάλι δεν μου βγαίνανε. Γιατί ο Βενιζέλος είναι ο πατέρας της τελευταίας τροποποίησης του Συντάγματος, το κατέχει το άθλημα. Ο Κουβέλης έχει περάσει εκατοντάδες ώρες στις αίθουσες των δικαστηρίων και επιπλέον ήταν και υπουργός δικαιοσύνης στο λεγόμενο βρώμικο ’89, άρα και αυτός το κατέχει το άθλημα, αλλά μόλις άκουσα τον υπουργό οικονομικών με ύφος βεζίρη να λέει το ανώτατο δικαστήριο τον δικαίωσε, έπαθε μπλακ-άουτ. Ο εγκέφαλός μου λέω, πάει. Κουρκούτιανα. Είχα ακούσει βέβαια ότι τα νομικά δεν είναι μαθηματικά και ότι δεν κάνει πάντα το 1+1=2 αλλά κάνει και 3 ίσως και 4, πιθανόν και 5. Αλλά 1+1=1.000 δεν το χώραγε το γερασμένο μου μυαλό. Γιατί αυτή ήταν η απόσταση που υπήρχε από τη μία ερμηνεία στην άλλη. Αλλά ελπίζω ότι αυτοί οι προβληματισμοί θα πάψουν να μας βασανίζουν μετά την επαναλειτουργία του Μαντείου των Δελφών.

Κύριοι είστε με τα καλά σας ή ζούμε όλοι σε ένα απέραντο φρενοκομείο, όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Κ. Καραμανλής. Και εσείς πιστεύετε ότι βλέπετε φως στο τούνελ. Εγώ λοιπόν που πέρασα τη μισή μου ζωή ταξιδεύοντας μέσα στα τούνελ, σας πληροφορώ ότι αυτό το φως που βλέπετε, δεν είναι φως εξόδου αλλά οι προβολείς του τρένου που έρχεται καταπάνω σας με μεγάλη ταχύτητα και τρέχτε να σωθείτε.
Μία χώρα δημοκρατική για να σταθεί όρθια πρέπει να έχει 3 ανεξάρτητους πυλώνες και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον. Και είναι το κοινοβούλιο – η δικαιοσύνη – και ο συνδικαλισμός. Αυτήν τη δύσκολη ώρα για το λαό και τη χώρα και οι 3 έχουν προβλήματα στατικότητας, τα αίτια οψόμεθα εις Δελφούς μετά την επαναλειτουργία του Μαντείου.

Άφησα τελευταία την 4η εξουσία, την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους που αποστολή έχει να ελέγχει την στατικότητα των 3 πυλώνων εξουσίας. Αν πράγματι θέλουν να επιτελέσουν το έργο τους θα πρέπει τα παντελόνια και τα σακάκια τους να μην έχουν τσέπες γιατί οι τσέπες τους εμποδίζουν να επιτελέσουν το καθήκον τους με ανεξαρτησία και αμεροληψία.

 

 

Γεωργίου Δημήτρης

Αντιπρόεδρος του
Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ
Αναπλ.  Γραμματέας της Α.Γ.Σ.Σ.Ε